in Search
Latest post 04-13-2008 12:14 PM by Dillen. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • 04-06-2008 1:49 PM

    • Neil
    • Not Ranked
    • Joined on 04-02-2008
    • Hereford
    • Posts 8
    • Silver Member

    Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    I need a few hints on where to look for the following fault on a Beocord 5000. If I insert a tape it plays for about 2 seconds then stops. The same happens if you try and rewind. If you hold the solenoid in by hand the tape will play with no problems. I suspect that there is a fault in the control circuit to the solenoid but I am not sure of where to look for the problem, Any pointers would be much appreciated. Many thanks - Neil
  • 04-06-2008 3:30 PM In reply to

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    Which Beocord 5000? I am sure I cannot help (not very technical) but someone may, so the Type number is useful.
  • 04-07-2008 9:12 AM In reply to

    • lausvi
    • Top 150 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Helsinki - Finland
    • Posts 498
    • Gold Member

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds


    In case this is the older Beocord 5000 (type number 4705 or 4715) it could be the tape counter's belt. If it is loose, cutted or missing the counter won't move and the mechanism stops the playback believing that the tape has ended. Or the right-hand side circuit board (of the control buttons and tape counter) has some loosened solderings (thick wires and they tend to come off) of if the board is cracked (my BC5000 won't rewind in case the board is not rised from the top corner - glad I have an extra board somewhere).
     
    Hope you get it working.
     
     

    Bang & Olufsen - The art of controlling sound, picture and light

  • 04-07-2008 2:00 PM In reply to

    • Neil
    • Not Ranked
    • Joined on 04-02-2008
    • Hereford
    • Posts 8
    • Silver Member

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    Its type 4922 - If that helps at all.

    Neil
     

  • 04-09-2008 10:26 AM In reply to

    • Dillen
    • Top 10 Contributor
    • Joined on 02-14-2007
    • Copenhagen / Denmark
    • Posts 5,008
    • Founder

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    Sounds like a belt problem. There's a little belt for the motion sensor but I would recommend you replace the lot. Belt sets are readily available.

    Martin

  • 04-13-2008 12:06 PM In reply to

    • Neil
    • Not Ranked
    • Joined on 04-02-2008
    • Hereford
    • Posts 8
    • Silver Member

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    Martin,

    Many thanks for the advice. You say belt sets are readily available and I assume you mean from a B & O dealer or are there any specialised companies that are able to supply.

    Regards

    Neil Smile
     

  • 04-13-2008 12:14 PM In reply to

    • Dillen
    • Top 10 Contributor
    • Joined on 02-14-2007
    • Copenhagen / Denmark
    • Posts 5,008
    • Founder

    Re: Beocord 5000 - Tape plays then stops within 2 seconds

    I don't think B&O can supply the belts but there are other and cheaper ways.

    You have a PM !

    Martin

Page 1 of 1 (7 items)
Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly
Beoworld Security Certificate

SSL