in Search
Latest post 10-09-2011 8:33 AM by jkhamler. 19 replies.
Page 1 of 1 (20 items)
Sort Posts: Previous Next
  • 10-05-2011 6:42 PM

    DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Hello people,

    I am trying very frustratingly to connect a HD source to the DVI port of my BV7 (I have a HDMI to DVI cable). Try as I might with all of the options (setting all connections to NONE bar AV1 which is set to 'PC', DVI-D etc.), I cannot produce anything more than a grey screen with either a PS3 or a Humax FoxSat HDR.

    Could somebody please enlighten me?

    Thanks!

    Jonathan

  • 10-06-2011 2:07 AM In reply to

    • stotty1111
    • Top 75 Contributor
      Male
    • Joined on 12-16-2007
    • UK / France - Nth Worcestershire/Finistere
    • Posts 924
    • Gold Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    +1

    Just about to post a question in similar vein - tried both hdmi -> dvi cable and also a red/blue/green _>4 pole jack no result as above

    guidance please

    tony

    I always try to operate using/following the KISS principle --  Keep it simple stupid!

  • 10-06-2011 5:29 AM In reply to

    • JC
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Yorkshire / UK
    • Posts 621
    • Founder

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Hi Fellas,

       In connections set; AV1  STB(DTV)

                                    AS   NONE

                                    IR     ? depends if you are using one?

                                    HDTV    DVI-I

      Then it will take you to the STB list, choose your box and that should be it. Of course you will need scart to AV1 for sound.

     

    Jonnie

  • 10-06-2011 5:42 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Hi, the other thing to check is what resolution your attached device is pushing out... anything higher than 720 and it's unlikely to be supported.

     

    Regards,
    Cal

  • 10-06-2011 5:46 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Hi Jonnie,

    Why do I have to tell it what STB to use? I basically just want to enable the HDMI -> DVI cable I've got plugged in so I can connect my PS3 or FreeSat box.

    Both of these boxes are currently pushing out 1080p, I thought the BV7 would just downscale these to 720p.

    Jonathan

  • 10-06-2011 6:17 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Hi Jonathan, I'm not sure of the Beovision 7's ability to downscale, perhaps try setting the STB's to 720 to see if any picture is given at all.

    Regards,
    Cal 

  • 10-06-2011 11:18 AM In reply to

    • JC
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Yorkshire / UK
    • Posts 621
    • Founder

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    I believe the HDMI source recogniser can be switched on/off in the service menu, unusual for this to be done but maybe worth checking. it is in the adjustment section.

      Jonnie

  • 10-06-2011 11:26 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Interesting... will check it out.

    There is far too much faffing about required and too many antiquated connectivity options on this TV. Who wants to swap it for their new BV10-46?

  • 10-06-2011 11:58 AM In reply to

    • JC
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Yorkshire / UK
    • Posts 621
    • Founder

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Interesting offer WhistleWhistle

     

    Jonnie

  • 10-06-2011 12:37 PM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    I am also interested in a swap of my BV7-32 MKII with a BV7-55. No extra charges hidden by me. And of course the shipping costs will be yours. Laughing

    -Dimitris

  • 10-07-2011 5:50 AM In reply to

    • stotty1111
    • Top 75 Contributor
      Male
    • Joined on 12-16-2007
    • UK / France - Nth Worcestershire/Finistere
    • Posts 924
    • Gold Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    ok, tried the above - no good - refresh me on how to access service menu please!

    Also, I have a pc connected to the 32 which is working in dvi-i even with it disconnected can't get the 32 to work having reset/programmed the conns etc

    I always try to operate using/following the KISS principle --  Keep it simple stupid!

  • 10-07-2011 6:18 AM In reply to

    • JC
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Yorkshire / UK
    • Posts 621
    • Founder

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    In Tv mode, MENU 0 0 GO takes you into the service menu. My mate had a look at his last night and couldn't find the relevant section though. Real odd one this!!

     

    Jonnie

  • 10-07-2011 6:46 AM In reply to

    • stotty1111
    • Top 75 Contributor
      Male
    • Joined on 12-16-2007
    • UK / France - Nth Worcestershire/Finistere
    • Posts 924
    • Gold Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Ok tried that cannot find any ref to hdmi/dvi etc in service area!

    tried it again with the 4  pole  and red/blue/green lead into av4 no joy - this really is strange, as as before the pc works fine on dvi socket - the box i'm trying to connect is a HD 500hd vs2

    I always try to operate using/following the KISS principle --  Keep it simple stupid!

  • 10-07-2011 10:25 AM In reply to

    • JC
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Yorkshire / UK
    • Posts 621
    • Founder

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

     

     

    And you have the connections set as;

                                    AV1  STB(DTV)

                                    AS   NONE

                                    IR     ? depends if you are using one?

                                    HDTV    DVI-I

  • 10-07-2011 1:56 PM In reply to

    • stotty1111
    • Top 75 Contributor
      Male
    • Joined on 12-16-2007
    • UK / France - Nth Worcestershire/Finistere
    • Posts 924
    • Gold Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    no using av2for stb(dtv)

    I always try to operate using/following the KISS principle --  Keep it simple stupid!

  • 10-08-2011 6:39 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Still no luck for me either.

    I have the STB set to 720p and connected to the DVI port and my connection settings for AV1 are:

    Source: STB (V.AUX) (Humax PR HD1000)

    Audio socket: None

    IR Socket: None

    HDTV: DVI-I

    I have the scart lead plugged in (which has worked to produce SD images/sound) and I'm getting nothing. I've reset the TV to 'default' (from the service menu) before doing this and I have no idea why this isn't working.

    Any advice would be much appreciated - I'm about ready to give up!

    Jonathan

  • 10-08-2011 9:26 AM In reply to

    • Vienna
    • Top 100 Contributor
    • Joined on 08-15-2008
    • make an educated guess
    • Posts 712
    • Bronze Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    jkhamler:

    Any advice would be much appreciated - I'm about ready to give up!

    Let's go back to the start - are you sure that it is a HD-ready MK3 version?
    Earlier version did not have HDCP - the DVI could only be used for
    "not copy protected" material eg pictures from your computer.

    The 4 digit TYPE NUMBER (alternatively the serial number of your TV) would help to verify.

  • 10-08-2011 12:27 PM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    jkhamler:

    I have the scart lead plugged in...

    My guess is your Humax cannot output hdmi and scart at the same time. This is common with settop boxes.

    Unplug the scart from your Humax (not from the BV7) and reset the Humax and see if you have a picture. Offcourse there is no sound now. If this is true, you must get your sound from your red and white RCA-sockets, and connect it with the RCA-sockets of AV4.

  • 10-09-2011 8:15 AM In reply to

    • stotty1111
    • Top 75 Contributor
      Male
    • Joined on 12-16-2007
    • UK / France - Nth Worcestershire/Finistere
    • Posts 924
    • Gold Member

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Mine was supplied as HD ready, the info requested

    Model   9344

    Item 1828***

    S/n    21277***

    Hope help arrives, I have achieved digital sound using an spdif lead but no picture the box apparently puts out 480(?) 576(?) and 1080

    do i need to use AV1?, which lead do I use , an HDMI->dvi-i or the 4 core lead into the y-Pb-Pr?

    I realize there is little adv with HD over SD at this size of screen but, I just fancied the challenge, what sort of pi**ock am I then?

    Think nurse was correct, I need to wear the boxing gloves all the time!!

    I always try to operate using/following the KISS principle --  Keep it simple stupid!

  • 10-09-2011 8:33 AM In reply to

    Re: DVI port on Beovision 7-32 Mark 3

    Ok, an excellent revelation has occurred this morning - the lead just wasn't quite pushed in firmly, yay HD picture!

    :)

Page 1 of 1 (20 items)
Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly
Beoworld Security Certificate

SSL