in Search
Latest post 12-30-2009 2:51 PM by Bowmanconsult. 17 replies.
Page 1 of 1 (18 items)
Sort Posts: Previous Next
  • 09-07-2008 7:01 PM

    Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Hi everyone,

    I am new to the forum and in fact a fairly new owner of a second hand Beosound 9000. (Which I love by the way.) It came without a remote control and has been working just fine. So I bought a  Beo4 but have not been able to get it to work with it. The beosound 9000 simply will not respond to anything I do with the remote. I tried putting in brand new batteries and even brought the remote to a B&O store to try it with their system (Beosound 9000). It worked fine.

    So it seems that it is not the remote but something wrong with the Beosound 9000. The sales person was unable to provide any suggestions. Before I bring the Beosound 9000 to the service department (that's if I really can't live without remote features) I was hoping whether any of you had any suggestions. Perhaps there is a simple solution I am overlooking. Oh yeah, the salesperson did mention something about programing the system.

    Anyhow, sorry for the long post and thanks in advance.

  • 09-07-2008 7:03 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    switch it to option 1 or 2.

     

    http://www.beoworld.org/beotech/mlsetups.htm

     

    cheers.

    JK 

    BS9000, BS2300, BC2, BL2500, BL3, Bl2, BS1, BV8, BC4, A8

  • 09-07-2008 8:00 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Thanks for the advice JK.

     I tried both options 1 and 2 but still no effect.

  • 09-07-2008 9:12 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Do you have speakers connected The BS9000 will automatically switch to Option 0, no reception if you dont have any powerlink speakers connected.

    If you dont for whatever reason, try pluggin in a pair of headphones - if that works just get a dummy 3.5 mm plug that fits into the socket. I did that on mine to make it talk to my BC2 through the AUX connections.

     

    Cheers

    JK 

    BS9000, BS2300, BC2, BL2500, BL3, Bl2, BS1, BV8, BC4, A8

  • 09-07-2008 10:09 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    The BS9000 is connected to a pair of Pentas via powerlink 7-pin DIN cables. I actually had it connected through a minijack before I got the proper cables and it still wouldn't work. Thanks.
  • 09-08-2008 5:34 AM In reply to

    • Christian
    • Top 100 Contributor
      Male
    • Joined on 04-16-2007
    • Copenhagen, Denmark
    • Posts 626
    • Bronze Member

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Maybe the Beo4 is in link mode.

    Try:

    Press STANDBY and LIST button at the same time

    Press up/down until the display shows "CONFIG"

    Press 2, 0, 0, 2 and then the display will show "LINK ON"

    Then press EXIT

    Living room: BV7-40 mkIV + V8000, BL5, BL3, BM1 and BS9000. Bedroom: MX3000 and BL4500 on MCL2-AV. Around: PentaIII, CX100 and MCX35 on ML/MCL + MCL2-A, BeoPort and BL4 on ML, BS3300 + M75 as stand alone, BC6000 + BC600 and BT1100, LC1, LC2, Beo4, Beo5 and BL1000, BS2 and A8, EarSet2, Apron, Coffee mugs, Enamel Bagdes, Bath towel, Keyring, Books, Lots of miniature and the Bottle opener. Office: BC2300 + BL2500 and BS3. Summer house: BS Century.

    Addicted? Oh no.... ;)

  • 09-08-2008 10:28 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Thanks Christian. Tried that too. Got it switched to link on but yet again to no avail. Oh well, thanks for trying. Maybe it is something more serious with the BS9000. Although I've never heard of the IR sensor to go on a piece of electronic equipment.
  • 09-09-2008 2:57 AM In reply to

    • Daniel
    • Top 50 Contributor
    • Joined on 04-17-2007
    • Svinarp, Sweden
    • Posts 1,284
    • Founder

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Have you tried another remote?

    Beovision LX5500, BeoCord V6000, BeoSound 9000, BeoLab 8000, BeoLab 3500, BeoLab 2000, BeoVox1, BeoCom 6000, Form1, LightControl 1

  • 09-09-2008 3:20 AM In reply to

    • Christian
    • Top 100 Contributor
      Male
    • Joined on 04-16-2007
    • Copenhagen, Denmark
    • Posts 626
    • Bronze Member

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Forgot to say, that you can and should press the same sequence, so that the Beo 4 is out of link mode.

    Living room: BV7-40 mkIV + V8000, BL5, BL3, BM1 and BS9000. Bedroom: MX3000 and BL4500 on MCL2-AV. Around: PentaIII, CX100 and MCX35 on ML/MCL + MCL2-A, BeoPort and BL4 on ML, BS3300 + M75 as stand alone, BC6000 + BC600 and BT1100, LC1, LC2, Beo4, Beo5 and BL1000, BS2 and A8, EarSet2, Apron, Coffee mugs, Enamel Bagdes, Bath towel, Keyring, Books, Lots of miniature and the Bottle opener. Office: BC2300 + BL2500 and BS3. Summer house: BS Century.

    Addicted? Oh no.... ;)

  • 09-09-2008 8:49 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Daniel - Nope. I only have one Beo4 so that's the only one I've tried. But as I've noted above, I tried it with a BS9000 at the retailer's and it worked fine.

     

    Christian - Thanks for the additional info. I did it again and this time made sure Link was Off. Unfortunately, it still failed to make a difference. 

  • 09-19-2008 7:54 AM In reply to

    • Opman
    • Top 200 Contributor
    • Joined on 12-31-2007
    • Cheshire, UK
    • Posts 323
    • Bronze Member

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Do you have a plasma screen in the same room?

    If you have and it's on, that blocks the ir signals from Beo4.

    Opman

     

  • 09-19-2008 8:39 AM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Nyquist:

    Thanks for the advice JK.

     I tried both options 1 and 2 but still no effect.

    Did it blink when you gave it the options?

     

    BeoVision10-46MKII,BL3,BL2,BS8,Beo5

  • 11-09-2008 12:22 AM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Opman:

    Do you have a plasma screen in the same room?

    If you have and it's on, that blocks the ir signals from Beo4.

    Opman

     

     Wow!!! I just tried it with the Plasma ON & OFF and this is 100% right. It solved the problem. It never would have occurred to me and obviously I never caught on that whenever I was trying out the new Beo4 I had the TV on as well. How the heck does it block IR signal? Why does this not effect the TV's remote or DVD?

    In either case, thanks Opman for the great advise and everyone else that had taken the time to respond with suggestions. I truly appreciate it.

    Now I got to run and try out my new 'working' remote. :) 

  • 11-09-2008 9:07 AM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Nyquist:

     Wow!!! I just tried it with the Plasma ON & OFF and this is 100% right. It solved the problem. It never would have occurred to me and obviously I never caught on that whenever I was trying out the new Beo4 I had the TV on as well. How the heck does it block IR signal? Why does this not effect the TV's remote or DVD?

    B&O remotes (ever since the Beolink 1000) use a 455 kHz infrared carrier frequency, while almost every other manufacturer uses carriers somewhere between 30-50 kHz. This was a very good idea in the old days regarding reliability and range, but unfortunately the plasma screens radiate something that disturb more the higher carrier frequencies.

    -mika

  • 02-27-2009 11:41 AM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    I have exactly the same problem...I thought I was going nuts or had a bad remote, but it works perfectly when the plasma TV is off.

     

    OK...is there any way out there to correct such a problem?

     

    Thanks in advance

  • 03-20-2009 12:15 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Yes mate you can run the 9000 into your local B&O store and they can put a new chip in it.

     

  • 03-20-2009 1:29 PM In reply to

    • archie
    • Top 150 Contributor
    • Joined on 04-16-2007
    • Paris
    • Posts 497
    • Bronze Member

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    hello

    i had the same problem with pioneer plasma (near 40 cm from the bs 9000).

    In the pioneer menu for the picture there are a "cinema mode" and when this mode is on, no problems with the beo 4..

    May be you have this kind of mode on your plasma...

     

     

     

    DU BEAU, DU BON, DU BO.

  • 12-30-2009 2:51 PM In reply to

    Re: Beosound 9000 & Beo4 Problem - Help Please

    Is the 'chip' you are referring to the SW 2.21 upgrade chip?

     

    I installed this chip several days ago (yes, I followed all of the anti-static suggestions), but I don't see any improvement at all. It still won't operate with the plasma TV on.

     

    Do I need to do anything special after installing the chip?

     

    Any recommendations out there?

Page 1 of 1 (18 items)
Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly
Beoworld Security Certificate

SSL