in Search
Untitled Page

ARCHIVED FORUM -- April 2007 to March 2012
READ ONLY FORUM

This is the first Archived Forum which was active between 17th April 2007 and 1st March February 2012

 

Latest post 02-19-2011 6:25 AM by DorsetArms. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
 • 02-13-2011 12:26 PM

  Century behekst?

  Ik heb toch wat raars met mijn Century.

  Wanneer de radio speelt is er niets aan de hand, maar wanneer je met de hand richting deur gaat, gaat het ding open, niet helemaal, en gaat dan weer dicht, ook niet helemaal. Dit herhaalt zich soms een keer of drie, vier. Daarna blijft de deur open staan.

  Wanneer de deur niet helemaal gesloten is druk ik op standby. Dan sluit de deur zich. Om kort hierop weer open te gaan.

  Maar ook met geopende deur is het niet mogelijk de cd-clamp te openen. De CD (zit erin) draait ook niet. Eerste de stekker er weer uittrekken en insteken. Dan sluit de deur zich. En kan ik de cd starten.

  Er staat niets voor het apparaat, er is ook geen flatscreen tv of computer in de buurt. Kent iemand dit probleem? Ik weet van de problemen die een plasma kan veroorzaken bij de deuren van Century en Ouverture, maar dat is hier niet aan de orde. 

  Is er een code of handeling die ik moet uitvoeren om die deur te resetten?

  You do not own B&O, it owns you!

 • 02-14-2011 9:23 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  misschien knoflook of een kruis? Een beuken houten haring door het hard doet ook wonderen..................

   

  als het in het donker gebeurd; zonder lampen; zonder tv's; zonder iets aan (ik bedoel dan wel zonder apparaten aan; zonder kleding denk ik niet dat zal helpen; alhoewel, je zei "behekst"!) dan zal de IR's die je hand "registreren" het systeem ophangen. 1-2-3 oplossing is er dan denk ik niet; toch maar naar Kroep


 • 02-14-2011 12:23 PM In reply to

  Re: Century behekst?

  Het probleem kan wel eens door het volgende worden veroorzaakt. De deur wordt via een wiel bedient door een motor. Dezelfde motor bedient ook de clamper. Dit wiel is van wit kunststof met daarop zwarte vlakken. De zwarte vlakken zijn nodig omdat met een lichtsensor wordt gekeken in welke stand het wiel staat en dus de deur. Tot zover het technische verhaal. Na verloop van tijd komt er aanslag op het wiel en wordt het wiel vies. De sensor ziet niet meer de verschillen tussen het licht en donkere deel van het wiel en de deur lijkt wel behekst. Vaak is het probleem verholpen door het schoonmaken of vervangen van het wiel. Vervang dan ook gelijk de snaar, je hebt de boel toch uit elkaar en dat kost niet zoveel meer. 

 • 02-14-2011 11:59 PM In reply to

  Re: Century behekst?

  Ah, niets bovennatuurlijks dus. Bedankt Blackrix. Zit dat wiel achter de cover van de linker speaker? (wanneer je er voor staat) Ik zie daar iets wits achter. Kun je die cover er zo aftrekken of is dat werk voor een specialist?

  Ik ben geen techneut, maar over het algemeen red ik me wel met mechanische zaken. Ik wil alleen de zaak niet kapot trekken. Ik weet dat het soms meevalt. Toen ik de eerste keer de deuren van mijn Ouverture los moest trekken had ik ook de billen strak aan elkaar. Ik heb voor het eerst een Century en ken het ding nog niet goed genoeg om maar blindelings te gaan demonteren.

  You do not own B&O, it owns you!

 • 02-15-2011 3:52 PM In reply to

  Re: Century behekst?

  Aan de linkerkant zit inderdaad het mechaniek van de deur/clamper. Je kan het luidsprekerdoek verwijderen door eerst de twee schroeven aan de achterkant te verwijderen (op de hoeken van de kast). Nu kun je het luidsprekerdoek aan de rand iets optillen en naar buiten schuiven. Om bij het wile te komen moet je overigens het hele deurmechaniek verwijderen en daarna demonteren. Het is nog wel een behoorlijk klusje!

 • 02-16-2011 3:48 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  Oww, dan moet ik mezelf wel afvragen of ik hier aan moet beginnen. Ik durf best het een en ander aan, maar ik ben als de dood dat dat deurmechaniek als losse tandwielen en snaren over de tafel rolt en ik ze nooit meer terug geplaatst krijg.

  Dank voor je reactie Blackrix.

  You do not own B&O, it owns you!

 • 02-19-2011 4:51 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  Ik heb gisteren een Century onder handen gehad met dezelfde klacht. Snaar vervangen, wiel schoongemaakt, en het probleem bleef. Maar na het schoonmaken van de geleiding van de deur leek alles weer te werken! Daarna heb ik bij mijn eigen Century een test gedaan door de deur onderaan met een vinger tegen te houden en de deur dicht te laten gaan. Het resultaat was dat de deur niet dicht ging, maar de CD clamper ging wel open. Dus ook de geleider van de deur reinigen en smeren!

 • 02-19-2011 5:05 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  Blackrix, je schreef dat het deurmechaniek eruit moet om bij het wiel te komen. Is dat een geheel? Ik bedoel, toen ik een Beocord 3300 ging restaureren en snaren en motor moest vervangen, kon ik het aandrijfmechaniek er in zijn geheel uithalen door drie schroeven te verwijderen.

   

  Is dat bij dit deurmechanisme ook zo, of zijn het allemaal losse onderdelen die ik eruit moet slopen. Kan ik het wiel schoonmaken (dus niet vervangen) zonder dat mechaniek eruit te halen?

  Bedankt voor je aandacht voor mijn probleem.

   

   

  You do not own B&O, it owns you!

 • 02-19-2011 6:20 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  Helaas moet het hele mechaniek er uit, gelukkig is dit 1 blok, maar dat moet ook uit elkaar. En da's geen eenvoudige om weer in elkaar te krijgen, vooral als je er geen ervaring mee hebt. En met het reinigen van de geleiding bedoel ik de rail waar de deur overheen loopt. Ik weet niet hoe technisch je bent, maar de boel kan verkeerd in elkaar (kwam ik gisteren ook weer achter) waardoor bijvoorbeeld de clamper niet meer sluit. En als je met een Century met een berg onderdelen aankomt bij de dealer omdat het je niet lukt zijn ze er meestal niet zo gelukkig mee. Dus aan jou het risico!

 • 02-19-2011 6:25 AM In reply to

  Re: Century behekst?

  Helder!

  Bedankt, ik ga toch contact opnemen met de technische dienst van de dealer.

   

  You do not own B&O, it owns you!

Page 1 of 1 (10 items)