in Search
Latest post 01-11-2008 5:43 AM by Matt. 0 replies.
Page 1 of 1 (1 items)
Sort Posts: Previous Next
 • 01-11-2008 5:43 AM

  • Matt
  • Not Ranked
  • Joined on 04-18-2007
  • Posts 13
  • Bronze Member

  Apple TV doorlinken FAQ

  Voor degene die in het bezit zijn van een AppleTV en deze beschikbaar willen maken in andere ruimtes...

  AppleTV heeft alleen een component uitgang voor het video signaal. Helaas is dit signaal niet door te geven naar de andere BeoVisions. De oplossing ligt dus in het omzetten van het component signaal naar composiet. Dit kan op 3 manieren:

  1. Kopen van een converter bijvoorbeeld http://www.svideo.com/appletv2tv.html
  2. Via een hack met adapters (zelf niet geprobeerd) http://www.reghardware.co.uk/2007/10/18/eb_apple_tv_composite_hack/
  3. Via een software hack, http://wiki.awkwardtv.org/wiki/Composite


  Ikzelf heb gekozen voor de derde oplossing aangezien ik mijn AppleTV al gehacked had met: http://wiki.awkwardtv.org/wiki/Beginners_Guide  Deze oplosing vereist heel wat MAC kennis en zal wel niet voor iedereen geschikt zijn. De eerste oplossing heeft volgens mij het nadeel dat het composiet beeld uit de converter geen breed-beeld is. (klop dat?) Zelf heb ik niet alle verloopstekkers liggen voor oplossing 2, maar ben wel benieuwd of iemand dit lukt!

  In elk geval heb ik nu een setup met een AppleTV gekoppeld aan een BeoVision 7 die het signaal doorstuurd. Middels de composite patch, staat de resolutie wel lager en is het beeld op de BeoVision 7 dus iets slechter dan via de component aansluiting. (resolutie van de AppleTV staat nu op 576i (PAL). Je kan ook overwegen om het signaal van de AppleTV twee keer de BeoVision in te jagen, een keer component (plus geluid) voor het kijken op de master BeoVision en een keer composiet (plus geluid) voor het doorlinken naar de andere BeoVisons en Beosounds.

  Voor mij is de meerwaarde dat ik nu overal in huis muziek, films en foto's kan kijken. Big Smile 

  Groeten,

  Matthijs 

Page 1 of 1 (1 items)
Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly Need a cable? Just ask Steve at Sounds Heavenly
Beoworld Security Certificate

SSL